aaad

Watskeburt eind 2016?

30 januari, 2017

door — Gepost in Mijn leven

Ik zit weer in het onderwijs, mijn blognaam is weer legitiem! Ik zal in het lang even vertellen hoe dat zo gekomen is.

Half oktober zag ik een vacature voorbij komen van de Avans Hogeschool. Zij zochten mensen die mee wilden helpen om de Associate degree opleidingen vorm te gaan geven. Het begon gelijk te kriebelen. Ik kwam er al snel achter dat ik het werken in het onderwijs mistte. Zou dit mijn kans zijn om ernaar terug te keren? Ik verstuurde een sollicitatiebrief en wachtte. En wachtte. Op gegeven moment was ik de hoop op deze prachtbaan verloren. Ik keek nog wel naar andere vacatures in het onderwijs, want het besef dat ik toch echt wel terug wilde, was behoorlijk sterkt geworden.

Eind november ontving ik een e-mail van de Avans. Ik dacht gelijk ‘ze hebben vast iemand gevonden en mailen nu heel netjes de overige kandidaten af’. Toen ik het bericht opende, veranderde mijn stemming direct. Het was een uitnodiging voor een gesprek! Op donderdag 24 november was het zover. Voor mijn gevoel verliep het gesprek prima. Mij werd verteld dat er op die donderdag meerdere gesprekken waren geweest en dat er vrijdag ook nog een paar kandidaten langs zouden komen, maar dat ze een snelle beslissing wilden maken. Ik zou maandag te horen krijgen of ik mezelf mocht gaan rekening tot werknemer van de Avans of niet.

Op vrijdag 25 november vierden we Sinterklaas bij het Radius College. Toen ik op mijn telefoon keek, zag ik twee gemiste oproepen van één van de mensen waarbij ik de sollicitatie had. Ik belde terug, maar er nam niemand op. Op zaterdagochtend dans ik altijd. Na de dansles pakte ik mijn spullen, ging in de auto zitten en wilde Fedde bellen om te vragen of ik broodjes moest gaan halen. Daar zag ik wederom een gemiste oproep van hetzelfde nummer. Mijn hart klopte echt in mijn keel. Wie belt er nu op vrijdagavond en zaterdagochtend om door te geven dat je het niet bent geworden met een sollicitatie? Niemand! Ik weet niet waarom, maar ik ben eerst terug naar huis gereden en heb toen – wel vanuit de  auto – terug gebeld. Gelukkig werd er opgenomen. Ik was van harte welkom om mee te gaan werken bij zowel het team voor de opleiding Communicatie als bij de opleiding Marketing. Op donderdag 1 december had ik al het arbeidsvoorwaardengesprek en op 16 december was mijn eerste kennismaking/werkdag.

Nu is het 2017 en kan ik met recht zeggen dat het echt een superleuke en vooral uitdagende baan is. Samen met mensen uit het zowel het mbo- als hbo-onderwijs en enkele externe partijen richten wij gewoon een heel nieuwe school op. Hoe cool is dat?!? Vanaf september 2017 (ja, dat is al snel) is het mogelijk om een opleiding te gaan volgen aan de Avans Academie Associate degrees waar je in twee jaar tijd je niveau 5 diploma kunt behalen. Mocht je mee willen weten, klik dan hier.

Hopelijk zet heel 2017 zich net zo goed voort als 2016 geëindigd is. Dan wordt het voor mij in ieder geval een topjaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>