de keuze

Plankenkoorts?

21 juni, 2017

door — Gepost in Mijn leven

Nog maar 3 nachtjes slapen en dan is het zover! Optreden in het Chassé Theater en ik ben zenuwachtiger dan ooit. De hooikoorts zakt met de jaren, maar de plankenkoorts lijkt alleen maar erger te worden.

Vandaag hebben zowel Yfke als ik onze laatste repetitie in de zaal. Vrijdag zit ik dan van een uur of half 6 tot half 12 in het Chassé voor de generale repetitie waarvan we eigenlijk van tevoren al wel weten dat daar vanalles mis zal gaan. Zaterdag mag ik me rond 12 uur weer melden. Eerst nog de generale met één van de kindergroepen waarin ik figureer en dan 2 shows. Tegen de tijd dat ik alle lagen make-up heb verwijderd, is het denk ik middernacht. En dan zondag, waarin het wat minder om mij draait. Yfke’s eerste optreden. En gelijk in zo’n mooi theater. De tranen schieten nu al in mijn ogen. We mogen ons samen rond 12 uur melden, want net zoals zaterdag is dan de generale voor de allerjongste groepen. Om 14.00 uur begint de voorstelling waar we voor het eerst samen in zullen dansen. Zij mag als eerste van ons tweeën, in dans nummer zes. Haar groep speelt knuffels die tot leven komen. En wanneer het publiek in de zaal zit te genieten van de suikerzoete schattigheid en de kinderlijke klungeligheid van deze 3- en 4-jarigen, staan er in de coulissen een handvol moeders de make-up van hun gezicht af te janken. Ja, ik ook! Ik moet al bijna huilen als ik 1x per maand de laatste minuten van de les mag kijken, dus dit wordt natuurlijk één groot waterballet (pun intended).

Zelf doe ik dit jaar in 3 choreografieën mee. Wat minder dansen dan voorheen en toch ben ik onzekerder dan anders. Zal wel iets met ouderdom en hersenen die passen niet meer zo goed opslaan te maken hebben. Ook mag ik nog een keer figureren. Als rijke man op zoek naar een slaaf, waarom ook niet? Misschien vraag je je nu af waar het verhaal over gaat, met dansende knuffels en slaven. In het kort: 4 scholieren krijgen strafwerk waarbij ze een verslag over vrijheid moeten schrijven. We dansen die vier verslagen uit. Een verhaal over een ziek meisje, één over de slavernij, eentje over een geweldadig huwelijk en de laatste over de Berlijnse muur. Nieuwsgierig? Er zijn nog kaartjes te verkrijgen. Dus als je dit weekend nog niks te doen hebt, klik dan hier.

freedom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>