Man Covered In Cardboard Boxes - Moving Concept

House for sale

21 oktober, 2016

door — Gepost in Mijn leven

House for sale
You can read it on the sign
House for sale
It was yours and it was mine
And tomorrow some strangers will be climbing up the stairs
To the bedroom filled with memories
The one we used to share

Margriet Eshuijs wist het destijds al zo mooi te zingen. Oké, dit nummer gaat over een koppel wat uit elkaar gaat en dat is hier niet het geval, gelukkig. Wat wel klopt is dat de knoop is doorgehakt: Ons huis gaat de verkoop in. Hier in de wijk vliegen momenteel de verkoop- en verkochtborden je als warme broodjes om de oren, dus we stappen vol vertrouwen in dit traject. Maar wel met een beetje buikpijn. Een beetje buikpijn, omdat we hier eigenlijk superprettig wonen. We hebben een best ruime woning, toch zeker voor een rijtjeshuis en nog belangrijker, we hebben hele prettige buren. We kunnen voor alles bij ze aankloppen en in de zomer barbecueën we regelmatig samen. Bovendien zijn er met mooi weer heel veel kinderen op de omliggende pleintjes en speeltuintjes aan het spelen. Allemaal leuke speelkameraadjes voor Melle en Yfke.

En toch gaan we het doen. Zo spannend! En zo’n gedoe. Het is nu herftsvakantie (voor de kinderen en Fedde dan) en we moeten stiekem nog zo veel doen. Niks wereldschokkends, gewoon kleine dingetjes, maar als je het allemaal onder elkaar zet, word ik er een beetje chagrijnig van. Morgen brengen we eerst de halve zolder naar de stort. En dan zien we wel verder. Behang eraf halen en muren voorstrijken denk ik. En de achtertuin. Gelukkig heb ik een ‘Joepie, mijn zwager is echt klusser’ om mijn ‘help, mijn man is klusser’ te assisteren. En een alleskunnende buurman.

Verder is het gewoon heel spannend. Dadelijk verkoopt het niet, of juist heel snel. Een nieuw huis vinden we heus wel weer, alleen met net zo’n leuke sfeer en speelgelegenheden als hier? En als het zover is, wil ik al helemaal niet denken aan het gedoe en papierwerk om de hypotheek rond te krijgen. Mijn grijzen haren verhonderdvuldigen zich bij de gedachte alleen al.

On the plus side; waarschijnlijk wonen we straks veel dichter bij de school van de kindjes, worden de maandlasten waarschijnlijk minder, terwijl we een duurder huis kunnen kopen, hoeft Fedde een half uur minder lang te fietsen naar zijn werk, is sport om de hoek en om de zoveel tijd iets nieuws, is natuurlijk altijd wel heel leuk. Als er nog iemand de tip heeft om een huis snel te verkopen of juist ergens een heel leuk huis weet te staan, laat het me dan zeker weten. Oh, en als je ons huis wilt kopen, ben je natuurlijk ook van harte welkom ;-)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>