Screenshot 2016-12-06 at 15.05.53

Het leed dat ‘verhuisplannen’ heet

6 december, 2016

door — Gepost in Mijn leven

Inmiddels staat ons huis een maand te koop en er is nog niet veel nieuws te melden. Maar ik vind er nu al niks aan. Geen kinderknutsels meer aan de muur, vanalles kwijt zijn wat we iets te grondig hebben opgeruimd, rustig aan doen met de kerstversiering en stress over waar alle gekregen Sinterklaascadeaus te laten.

En dan is er nog een ander probleempje. Hetzelfde probleem wat tijdens mijn vorige blog ook al speelde; Waar gaan we heen? Melle begint steeds harder te roepen dat hij naar Breda wil, want hij mist het fietsen. Yfke papegaait hem natuurlijk na. Maar ja, alles wat we wel oké en betaalbaar vinden in Breda, blijkt als ik bel voor een bezichtiging al onder voorbehoud verkocht te zijn. Goed voor de teleurstellingsverwerking, minder goed voor mijn humeur en enthousiasme om een leuke nieuwe woning te zoeken. En alles wat we echt mooi vinden, ligt in Рja, je raadt het vast al РEtten-Leur. Ook die huizen zijn vaak al weg voordat we ze kunnen bezichtigen trouwens, we hebben een populaire smaak denk ik.

Volgende week gaan we weer bij een huis kijken. Een huis waar we beiden echt vlinders van in onze buik krijgen. Een enorm project want het is oud, erg oud. En lelijk eigenlijk ook wel. Of niet geheel onze smaak als je het aardig wilt zeggen. Oh, en in Etten natuurlijk. En toch kan ik niet wachten totdat het volgende week is. Het is een soort verstopt sprookje middenin een woonwijk. We zouden er tot onze oude dag kunnen blijven wonen, want de grote slaapkamer en badkamer zijn op de begane grond. En het heeft al Fedde’s droomelementen; een vide, een haard en ruimte voor een muziekkamer. Dus wat dat betreft wel het moeite van een investering in tijd, geld en energie waard.

Maar wat nou als we volgende week echt verliefd worden? Dan kunnen we toch niks, want we hebben nog een huis. En wij zijn geen waaghalzen die eerst kopen en er vertrouwen in hebben snel te verkopen. Echt, ik kan al chagrijnig worden van de gedachte alleen al. In Breda is er ook nog een woning die we redelijk interessant vinden, alleen de wijk is zozo. Het huis is wel prachtig en er hoeft weinig meer aan te gebeuren. En voor Breda is het een zeer ruime woning met grote tuin. En maar tien minuutjes fietsen naar school.

Ach, als het zover is, weten we vast wel wat te doen. En als jullie iemand weten die graag in een ruime tussenwoning in Etten-Leur zou willen wonen, laat ze dan zeker even ons huisje zien!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>